USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET:

Tarvitseeko minun varata aika ja mitä tarvitsen mukaan?

Ennakkovarausta ei tarvita ja pelkkä paikalle tuleminen riittää. Mukaan ei tarvitse kuin liikkumiseen soveltuvat vaatteet, farkuillakin pärjää. Me annamme oikean kokoiset kiipeilykengät jalkaan ja jeesitään alkuun! Ensimmäisellä kerralla käydään läpi kiipeilyn perusteet ja turvallisuusasiat.

Onko kiipeily vaarallista?

Sisäkiipeily on turvallinen laji, jossa pieniä nirhaumia lukuunottamatta tapahtuu erittäin vähän loukkaantumisia. Hallimme 40 cm paksut patjat on suunniteltu juuri boulderointia varten.

Ensimmäisellä kerralla harjoittelemme yhteydessä käydään myös turvallisen alastulotekniikan: jalat edellä polvista joustaen!

Meillä on Otteella parhaat mahdolliset seinät ja patjat, jotka täyttävät kaikki EU:n kiipeilyhalleille asettamat turvallisuusstandardit. Kaikki rakenteet ovat ammattiseinävalmistajien asentamia ja hyväksymiä. Tarkastamme ja huollamme seiniä ja välineitä säännöllisesti. 

Mitä boulderointi on?

Boulderointi tarkoittaa kiipeilyä matalilla seinillä, kallioilla tai kivillä, jossa korkeudet vaihtelevat metristä useaan metriin. Otteella boulderseinät ovat turvallisuussyistä 4,5m korkeat.

Boulderointireitti on tyypillisesti lyhyt ja se perustuu usein tekniikan, voiman, tai ketteryyden asettamiin haasteisiin. Reitti saattaa kiteytyä yhteen tiettyyn liikkeeseen, jossa on päästävä yhdestä otteesta toiseen. Kiipeilijä voi käyttää pitkiäkin aikoja tämän haasteen selvittämiseen ja voittamiseen. Usein ongelma ei selviä hetkessä ja reitin juurelle saatetaankin palata viikosta toiseen.

Boulderoinnin viehätys piilee sen “helppoudessa” ja “yksinkertaisuudessa”. Lajia voi harrastaa kiipeämällä lähes minkä tahansa kiven päälle! Boulderointi on myös sosiaalisesti mukava kiipeilyn muoto, sillä suoritukset ovat lyhyitä ja aikaa jää sen yhdessä pohtimiseen, että kuinkas tästä nyt pääseekään ylös 🙂

Alaikäisten kiipeily Otteella?

Alle 14-vuotiaat vain huoltajan seurassa. Huoltajan ei tarvitse maksaa kiipeilystä, mikäli siihen ei itse osallistu. Yksi huoltaja voi pitää silmällä korkeintaan kolmea alle 14-vuotiasta. Pidempään harrasteet lapset voi jättää kiipeilemään ilman huoltajan valvontaa mikäli he ovat käytöksellään ja toiminnallaan osoittaneet ymmärtävänsä ja noudattavansa hallin käyttäytymis- ja turvallisuussääntöjä.

Miten pääsen kiipeämään köysiseinälle?

Helpoin tapa on tulla hallille ja valita ohjattu köysikiipeilykerta, hintaan kuuluu tarvittavat varusteet ja ohjaus alkuun pääsemisessä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita!

Myöhemmin pääset kiipeilemään vapaasti yläköydellä tai automaattisilla varmistuslaitteilla, mikäli olet suorittanut niihin vaadittavat peruskurssit ja näyttökokeen. Lue lisää niistä täältä (linkki kursseihin)

Voinko maksaa liikuntaseteleillä?

Kyllä. Meillä voit maksaa käteisellä, pankkikortilla (debit ja credit), MobilePaylla sekä Smartumilla, Epassilla. Eazybreakillä tai Edenredillä. Otteen vuosijäsenille ja yrityksille tarjoamme myös maksamista laskulle.

Pääseekö teidän kautta kokeilemaan ulkokiipeilyä?

Kyllä! Järjestämme erilaisia ulkokiipeilykursseja, jotka antavat hyvän pohjan ja ymmärryksen ulkokiipeilyn harrastamiseen myös omalla-ajalla. Joensuun alue tarjoaa paljon upeita ulkokiipeilypaikkoja. Henkilökunnaltamme saat parhaat vinkit lähialueen kiipeilykivistä ja kallioista.

Vuokraamme myös boulderoinnissa käytettäviä pädejä ulkokäyttöön.

Ota yhteyttä, mikäli sinulle jäi vielä kysyttävää!